Karantén a sepsiszentgyörgyi Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórház három osztályán

• Hírek

FRISSÍTÉS: Jó hír, hogy az összes COVID19-teszt NEGATÍV a Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórház szülészet-nőgyógyászat, neonatológia, szülőszoba osztályain karanténba helyezett egészségügyi személyzetnél – adta hírül közösségi oldalán Tamás Sándor. A Kovászna Megyei Tanács elnöke közölte, hogy várják a további teszteredményeket, és kitartást kíván a kórház személyzetének! „Aggódunk és drukkolunk a bent fekvő anyukákért, gyerekekért. Bízunk benne, hogy minden a legjobban alakul” – írta az elnök, aki arra kér mindenkit, hogy őrizzék meg nyugalmukat, és ne bűnbakot, hanem megoldásokat keressenek. Sokkal fontosabb most betartani a hatósági előírásokat, minél jobban csökkenteni a találkozást más személyekkel.

Felelősségteljes viselkedésre és nyugalomra kérik fel a város polgárait ezekben az embert próbáló, nehéz időkben. A Kovászna Megyei Kormányhivatal 15 órakor tette közzé hivatalos közleményét, miután már reggel óta terjedtek a hírek Sepsiszentgyörgyön.

A hivatalos közlemény értelmében, a koronavírus terjedésének megfékezése érdekében a Kovászna Megyei Közegészségügyi Igazgatóság március 22-én, vasárnap karantént rendelt el a Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórház Szülészet-Nőgyógyászat Osztályán, az Újszülött Osztályon és a szülőszobában.

A fenti osztályokra beutalt betegek a karantén idejére az intézményben maradnak, orvosi felügyelet alatt. Jelen pillanatban nincsenek a koronavírussal való fertőzésre utaló tünetei sem a betegeknek, sem az orvosi személyzetnek. A Kovászna Megyei Közegészségügyi Igazgatóság mintát vett és a továbbiakban is mintát fog venni az érintett személyektől, az érvényben lévő előírások szerint.

A vezetőség a következő intézkedéseket vezette be:

− minden pácienst, akiket a fent említett osztályokon fogadnának, beleértve a sürgősségi eseteket is, átirányítják a Kézdivásárhelyi Városi Kórházba

− mától kezdve az intézetbe átfogó járványügyi vizsgálatot indítottak, ami legkevesebb 48 órát tart

− a kórház azonnali fertőtlenítése

Figyelem!

Felhívjuk azoknak a figyelmét, akik a közelmúltban kapcsolatba kerültek az említett részlegek dolgozóival, akár a kórházban, akár a magánrendelőkben, hogy maradjanak 14 napig otthoni elkülönítésben és hívják a hatóságok által megadott alábbi telefonszámokat, akkor is, ha nem észlelik magukon a betegség tüneteit:

Kovászna Megyei Készenléti Felügyelőség: 0755 740 427

Kovászna Megyei Közegészségügyi Igazgatóság: 0757 354 074, 0749 038 675, 0751 297 992, 0751 041 426.

Forrás: sepsiszentgyorgyinfo.ro