Júliusban lesz a soron kívüli érettségi a fertőzött vagy elkülönítésben lévő diákok számára

• Hírek

Aláírta az oktatási miniszter a soron kívüli képességfelmérő és érettségi vizsgákról szóló rendeletet. Ezekben a különleges vizsgaidőszakokban azok a nyolcadik osztályt, illetve középiskolát végzett tanulók vehetnek részt, akik a rendes időszakban egészségügyi problémák, karantén vagy elkülönítés miatt nem lehettek jelen.

A soron kívüli képességfelmérő vizsgára június 22. és 26. között lehet feliratkozni, június 29-én román nyelv és irodalomból, 30-án matematikából, július 1-jén pedig anyanyelvből mérik fel a diákok tudását. Az eredményeket július 2-án délig teszik közzé, és aznap 14 és 19 óra között fogadják az óvásokat.

A végleges eredményeket július 4-én ismertetik. Az érettségiről a koronavírus-járvány vagy egyéb egészségügyi okok miatt lemaradók június 29. és július 3. között iratkozhatnak fel a soron kívüli vizsgára. Írásbeli vizsgáik július 6-án kezdődnek a román nyelv és irodalommal, 7-én a szaknak megfelelő kötelező tantárgyból, 8-án a választható tantárgyból, 9-én pedig anyanyelvből írásbeliznek.

Az eredményeket július 10-én délig ismertetik, és ugyanaznap 14 és 19 óra között lehet benyújtani az óvásokat. A végleges eredményeket július 12-én teszik közzé.

Forrás: agerpres.ro